Catrice Prime and Fine Translucent Loose Powder

Hallo! Vandaag ga ik het hebben over een nieuw vondst. Voor mij dan tenminste… De Catrice Prime And Fine Translucent Loose Powder is al een aardig tijdje uit, maar het was altijd uitverkocht bij al mijn dichtsbijzijnde Kruidvat filialen. Nu heb ik de poeder eindelijk kunnen bemachtigen en vandaag ga ik aan jou vertellen wat ik ervan vind!

 
Ik heb altijd last met mijn poeder, dat het al dat highlight en contour werk helemaal wordt verpest omdat de poeder te donker is. Poeder geeft altijd wel een beetje kleur af, waardoor het dan weer alles iets tè egaal maakt. Dit zorgt ervoor, dat altijd dan alles voor niks is geweest en dat irriteerde me mateloos. Ik heb ook een redelijk vette huid en ik had nog steeds geen goede budget poeder gevonden die me gedurende gehele dag mijn huid mooi mat houdt.


Daarom wilde ik graag een translucent poeder proberen. Dit betekend, dat het helemaal geen kleur heeft maar wel nog steeds het huid matteert. Ik heb een translucent versie van de Rimmel Stay Matte geprobeerd ( te bestellen op Asos ), maar het werkte niet. Het was niet helemaal translucent en mijn huid werd na een paar uurtjes alweer enorm vettig. 

Nu heb ik dus deze Catrice translucent poeder uitgeprobeerd en ik ben er helemaal verliefd op! Mijn huid is heel de dag matt en het is inderdaad helemaal doorzichtig. Het zorgt ervoor, dat nog steeds de gecontourde plekken gedefinieerd blijven en de highlighted plekken nog steeds te zien zijn. 

 

Zoals je kan zien, is deze poeder helemaal wit en het is een losse poeder. Het is natuurlijk wel wat vervelender werken, wanneer de poeder geen vaste vorm heeft. Het kan ook dan een beetje morsen, maar dat moet je maar accepteren. Ik vind het zo een goede poeder, dat ik daar totaal geen last van heb. Het laat je huid ook super zacht aanvoelen!
Wat natuurlijk wel een probleem aan zulke translucent poeders kan zijn, is dat bepaalde translucent poeders een witte waas kunnen geven. Dat is bij deze poeder totaal niet zo! Het is volledig transparant en laat totaal geen witte waas of gloed achter. Natuurlijk moet je ook weer niet teveel op doen, want dan kan het op een gegeven moment wel voorkomen. 
 
Catrice beschrijft de finish als een egaal velvety matte finish, maar met een stralende complexie. Ik ben er soort van mee eens. Ik vind het toch meer neigen naar de matte kant, dan naar de velvety side. Je ziet wel heel subtiel een glans over je huid, maar voor mij is dat nog steeds te matt. Maar ik moet wel toegeven dat ik een overdreven behoefte heb aan highlighted huid, dus dat is meer mijn mening. 
 
Conclusie


Ik ben enorm tevreden met dit product en ik gebruik het nu ook dagelijks. Het is niet enorm travel friendly, dus ik gebruik het wel echt alleen wanneer ik thuis ben. Catrice heeft wel een vaste poeder versie van deze losse poeder uitgebracht en die ga ik ook zeker kopen! Ik hoop wel dat de vaste net zo goed is. Maar mijn huid blijft heel de dag matt en ik ben er echt helemaal gek op. Mijn huid voelt ook daarna super zacht en fijn aan…I love it!


+ De prijs
+ Blijft heel de dag matt
+ De finish
+ Laat geen witte waas achter
+ Gaat lang mee

 

– Niet heel gebruiksvriendelijk.
Catrice Prime And Fine Translucent Loose Powder €5,49 
Catrice is verkrijgbaar in verschillende Kruidvat filialen
 
Bedankt voor het lezen en tot snel weer!
 
cropped-header21.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge