NYX Blush Taupe VS. Essence My Favorite Tauping (Dupe)?

FullSizeRender-46Hoi allemaal en welkom bij een nieuwe werkweek jeeeeej woehoeee..not. Vandaag ga ik een vergelijking doen tussen de nieuwe Essence oogschaduw in de kleur My Favorite Tauping en de beroemde NYX Blush in de kleur Taupe. Dit komt omdat ik op de blog van Rani aka www.enjoyan.be had gelezen dat deze Essence oogschaduw een mooie contourkleur zou kunnen zijn en misschien zelfs een dupe van de NYX blush in de kleur Taupe. Check btw haar blog..she’s awesome!! Anyway.. ik ben een gigantische fan van mijn NYX blush, maar hij is wel constant uitverkocht dus het zou wel fijn zijn om een alternatief ervoor te kunnen hebben en zelfs een wat goedkopere alternatief. Ben jij benieuwd of deze Essence oogschaduw een goede dupe zou kunnen zijn? Lees dan snel verder..

DSC00436 Nou links is dus de NYX blush en rechts de Essence oogschaduw. Als je de NYX blush in Taupe niet kent, dan leg ik het eventjes snel voor je uit. De NYX blush in de kleur Taupe is echt de meest perfecte contour kleur in life. Ik gebruik alleen dit product om mee te contouren. Het is echt de meest perfecte kleur om een schaduw mee te creëren en je gezicht smaller te laten lijken. Echt super mooi! Het is wel een beetje een onbereikbare product, omdat NYX alleen in een hele beperkte aantal Douglas winkels verkrijgbaar is of online op de Douglas site. Het probleem is dat vanwege deze grote hype om dit product, is het altijd uitverkocht. Daarom ga ik vandaag kijken of deze Essence oogschaduw een mooie alternatief ervoor zou kunnen zijn.

DSC00445 Op het gebied van verpakking lijken ze niet echt op elkaar en je kan eigenlijk direct zien, dat de NYX blush wat donkerder is dan de Essence oogschaduw. Ik begon toen ook wat meer te twijfelen of dit dan wel een goede dupe ervoor zou kunnen zijn..

FullSizeRender-45Ik moet eerst even zeggen dat de Essence oogschaduw een stuk beter gepigmenteerd is dan de NYX blush. Wel heeft het dan weer een nadeel, dat je wel wat sneller een modderige effect kan krijgen op je gezicht en sneller een fout kan maken. Je kan ook zien dat de NYX wat donkerder is en net wat meer assig. Dus er is wel degelijk een verschil right?

Nou eigenlijk helemaal niet. Ik had me opgemaakt en de NYX blush aangebracht aan de linkerhelft van mijn gezicht en de Essence oogschaduw aan de rechterhelft. Guys… zag echt totaal geen verschil. Ik had alleen meer tijd nodig bij de NYX om het goed op te bouwen en bij de Essence meer tijd nodig om het product uit te blenden. De Essence oogschaduw is een stukje moeilijker om te blenden en je kan hierdoor sneller een modderig effect krijgen als je niet goed oppast. MAAR…eenmaal op het gezicht aangebracht is er echt totaal geen kleurverschil.

Dus als je gewoon goed blend en zachtjes met je kwast over de Essence oogschaduw gaat is het echt een perfecte dupe. Ik pak zelfs sneller de Essence oogschaduw nu, omdat ik bij de Essence sneller het gewenste effect krijg, vanwege de pigmentatie. Dus als jij zat te twijfelen over de NYX blush..ga lekker die oogschaduw van Essence kopen. Het is ook nog eens een stuk goedkoper. Deze Essence oogschaduw kost maar €2,29 terwijl de NYX blush €6,99 kost. Ook totaal niet duur maar hey de Essence is 3x zo goedkoop.

Het verplaatst niet helemaal mijn plekje voor NYX, want het heeft toch iets fijners maar het effect is exact hetzelfde.

CONCLUSIE

NYX:

+ Wat subtieler/natuurlijker

– Duurder

– Minder makkelijk te verkrijgen

ESSENCE:

+ Goedkoper

+ Makkelijk te verkrijgen

– Moeilijker te blenden

Is het een dupe? YES.

Bedankt voor het lezen en ik wens je een hele fijne werkweek!

cropped-header21.jpg

Comments

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge