Review: Essence all about nude palette

Naast het sunrise palet wat Iris in dit artikel heeft besproken, zijn er nog drie nieuwe paletjes die Essence heeft uitgebracht.
In dit artikel ga ik het nude palette reviewen.

Dit artikel is alleen beschikbaar in de Kruidvat met een tweede schap. In welke Kruidvat ik ook kwam, hij was elke keer uitverkocht.
Toen ik op vakantie was in Oostenrijk en een soort drogist in liep, zag ik dat ze er daar Essence verkochten en dat ze er nog ééntje verkochten. Ik had hiervoor het palette nog niet gezien en ook niet op internet gezien hoe hij er uit zag. Toen ik hem zag was ik zo weg van de kleuren, ik hou erg van nude, dat ik hem gelijk aanschafte.

Dit was niet de nude kleuren die ik had verwacht toen ik hoorde dat er een All About Nude palet zou komen. Maar dit was wel iets nieuws wat ik ging uitproberen.
Op één of andere manier doen deze kleuren mij denken aan het Naked 3 palet, die ik nog steeds niet in mijn bezit heb. Dit zijn ook wat meer oud roze kleuren en ik was hier heel nieuwsgierig mee.
Vandaar dat ik ook erg enthousiast was om dit product te gaan reviewen.

 

De pigmentatie valt mij zeker, zeker niet tegen. Wel zijn de wat lichtere kleuren wat moeilijker om vast te leggen op de camera die ik heb. Ook viel het me op, toen ik dit palet gebruikte voor een ooglook, dat de pigmentatie op mijn vinger erg anders is dan als ik het op mijn ogen doe. Zo had ik de kleur links onder in het palet gebruikt voor over mijn hele ooglid. Hier was niet veel van terug te zien, ook niet na drie laagjes.
De oplossing die ik hiervoor gebruik, is een nog lichtere oogschaduw eerst opbrengen en hierna pas de kleur die je wilt. Ik gebruik hiervoor een witte oogschaduw. Dit zorgde wel voor meer kleur, maar nog niet voor wat ik wilde bereiken en gebruikte voor een 3D effect een pigment omdat die net wat meer shimmer had.

De kleuren zijn in de volgorde van links boven in het palet, tot rechts onder.
Op de achterkant van het palet staat ook dat het zes kleuren zijn met verschillende finishes, waaronder een matte finish. Dit is niet waar. Er zit geen matte oogschaduw bij. Wel hebben de ene oogschaduws meer shimmer dan de andere, maar mat zijn ze zeker niet.
Wel kan je er zeker gewoon een mooie ooglook mee maken, want hé wat kun je nou verwachten voor €3,59. Ik raad het palet dan ook zeker aan, want de kleuren zijn prachtig! Wel zouden de lichte kleuren wat meer gepigmenteerd mogen zijn en zou ik die, voor het beste resultaat, toch gewoon gebruiken als highlighter of boven een andere oogschaduw gebruiken.
Conclusie
+ De prijs
+ De oud roze tinten
+ Klein en makkelijk mee te nemen
– Pigmentatie is niet bij alle oogschaduws even goed
– Er is geen matte oogschaduw al wat ze beloven
Zou jij na het lezen van deze review het palet kopen? Of juist niet?
Tot snel!
cropped-header21.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge