Review: Essence Blush Up Ombre blushes

Vandaag ga ik het hebben over de nieuwe blushes van Essence. Het heet de Essence Blush Up blushes en ze zijn Ombre! Voor de mensen die niet weten wat Ombre is, het is een trend die jaren geleden was ontstaan bij haar. Het betekend dat het van donker naar licht loopt of van licht naar donker. Nu zijn we een paar jaar verder en Essence besloot mee te doen met de trend. Ik ben benieuwd of het daadwerkelijk drie verschillende kleuren zijn in één palette en dat het niet na één keer gebruik het gehele patroon weg is. Essence kwam uit met twee blush kleuren: 10 Heat Wave en 20 Pinky Flow. Vandaag ga ik allebei de blushes reviewen!


 
Essence Blush Up – 20 Pinky Flow &  10 Heat Wave
 
Van links naar rechts: 20 Pinky Flow en 10 Heat Wave
Ik was al een paar weken op zoek naar deze blushes, maar elke keer was het in mijn dichts bijzijnde Kruidvat uitverkocht. Deze blushes kan je ook alleen vinden bij de Kruidvatten met een tweede schap. Afgelopen week heb ik ze eindelijk kunnen bemachtigen en ook nog in allebei de kleuren! Toen ik ze swatchte in de winkel, vond ik ze heel zacht aanvoelen en er kwam heel mooi pigment vanaf. Ik was meteen verkocht en wilde ze meteen uitproberen.
De verpakking vind ik fijn. Ik heb altijd een liefde voor doorzichtige verpakkingen, omdat je meteen in je Make-Up stash kan zien welke kleur het is. Verder voelen ze heel licht aan en de kleuren zien er heel mooi uit. 20 Pinky Flow vind ik heel mooi voor dagen wanneer je zin hebt in koele tonen en 10 Heat Wave wanneer je wat warmte in je gezicht wilt brengen.
 
Essence Blush Up in 20 Pinky Flow
 
20 Pinky Flow
Pink Flow is een hele koude kleur. Het is een zachtroze kleur met een blauwe ondertoon. Ik vind dit een hele mooie kleur voor de winterdagen. Van rechts naar links gaat het van donker roze naar heel licht baby roze. Dit is heel fijn, want je hebt meteen drie kleurtjes in één blush palette!
20 Pinky Flow
De inhoud van deze blush is acht gram. Dat is dus vergelijkbaar met de Sleek en Mac blushes. Dit gaat dus lekker lang mee.
20 Pinky Flow
Wat me ook is opgevallen, dat deze blush een lichte shimmer heeft. Dat vind ik wel fijn, want dan hoef je niet een highlighter op te doen als je daar eventjes geen zin in hebt. Het geeft een gezonde gloed aan je huid. Het geeft een lekker fris effect en een prachtige kleur voor de koude winterdagen.
20 Pinky Flow geswatched
Wat me vooral opviel was, dat de blush zo zacht aanvoelt en het fijn gepigmenteerd is. Je kan zeker drie kleuren eruit halen, maar ik ben persoonlijk wat luier en ik mix gewoon ze alledrie. Het is een kleur dat je heel mooi kan opbouwen. Je kan je look een heel natuurlijke roze gloed geven of het lekker opbouwen tot een felle kleurtje.
Blush Up in 10 Heat Wave
 
10 Heat Wave

Heat Wave is zeker mijn favoriet van de twee. Hoe prachtig is deze blush? Het lijkt precies op een prachtige zonsondergang in een warm land! De kleurverschil is groter en wanneer je de kleuren met elkaar mixed, krijg je een prachtige koraal kleur. Je kan ook als je het indvidueel doet een fel oranje kleur krijgen, een mooi rode kleur en een felle fuschia kleur. Het is zeker de fellere blush van de twee, maar dat vind ik juist fijn. Het heeft drie kleuren die ik nog niet heb ik mijn stash en dat is altijd mooi meegenomen.

10 Heat Wave
10 Heat Wave
10 Heat Wave geswatched
De pigmentatie is ook bij deze blush heel fijn. De textuur is hetzelfde als bij Piny Flow. Het is dus ook heel zacht en fijn in gebruik. De kleuren zijn heel mooi individueel en gemixed ook prachtig. Deze blush is wel een matte blush, terwijl Pinky Flow shimmery was.
Van links naar rechts: 10 Heat Wave en 20 Pinky Flow
Ik vind dat Essence het goed heeft gedaan met deze blushes. Ze hebben een shimmery koel kleurige blush uitgebracht en een matte warm tonige blush. Dat is natuurlijk een goed manier om blushes uit te brengen waar elke huidskleur van kan genieten.
Ook al is Heat Wave meer een kleur voor de warmere periodes van het jaar, draag ik het gewoon in de winter en ik vind het prachtig. Pinky Flow vind ik ook wel mooi, maar het waren al kleuren die ik in mijn stash al had.

 

Van links naar rechts: 20 Pinky Flow en 10 Heat Wave
Van links naar rechts: 20 Pinky Flow en 10 Heat Wave
Van links naar rechts: 10 Heat Wave en 20 Pinkyflow gemixed geswatched
Vooral op deze foto is goed te zien hoe erg de blushes van elkaar verschillen. Wat natuurlijk super fijn is, want dan weet je zeker dat er een type blush voor jou erbij zit. Ik persoonlijk ben dol op warme en koele tonen, maar de grote winnaar is zeker 10 Heat Wave! Ik vind Heat Wave vooral mooi in combinatie met de cream pigment van Illamasqua in de kleur Androgyn. Ik gebruik Androgyn als mijn basis en dat breng ik ook aan voordat ik mijn transparante poeder aanbreng. En dan wanneer ik mijn transparante poeder heb aangebracht, breng ik Heat Wave aan en dat maakt echt de meest prachtige koraalkleur en het blijft ook nog heel lang zitten.
Van links naar rechts: 10 Heat Wave en 20 Pinky Flow na één keer gebruik
Zoals je kan zien, is het bij één keer gebruiken de ombre patroon al een beetje verminderd. Vooral bij Heat Wave kan je zien, dat de oranje kleur all over the place is. Dit vind ik heel jammer, maar ook toch niet omdat het gemixed een prachtige kleur is. Voor Pinky flow geldt hetzelfde. Het Ombre concept is heel leuk en het ziet er prachtig uit, maar ik denk dat iedereen wel weet dat het gaat vervagen en dat je gaat eindigen met één kleur. Maar de kleuren zijn gemixed zo mooi, dat ik niets te klagen heb daarover.

Conclusie

+ Pigmentatie
+ Textuur
+ Kleuren
+ De prijs
+ Blijf lang zitten
– Het Ombre effect verdwijnt snel
Essence Blush up Blushes €3,59 
Essence is verkrijgbaar in verschillende Kruidvat filialen met een tweede schap
 
Enorm bedankt voor en het lezen en laat me weten als jij ergens specifiek een review over wilt lezen! 
 
cropped-header21.jpg

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge