The Body Shop // Smoothing Eye Cream

IMG_0621  Hoi allemaal en welkom bij een nieuwe blogpost! Vandaag ga ik het hebben over The Body Shop Smoothing Eye Cream. Ik was op zoek naar een fijne oogcrème, dus ik besloot deze van The Body Shop uit te proberen. Ben jij benieuwd wat mijn mening is over deze oogcrème? Lees dan snel verder..

IMG_0620Wat The Body Shop erover heeft te vertellen: ”Een milde, vederlichte crème om de tere huid van de oogcontour zachter en gladder te maken. Maakt lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar. Oftalmologisch getest.”

Nou niet zoveel dus. Ik vind het wel interessant dat het je lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar zou laten maken. Oftalmologisch betekent dat het geschikt is voor gevoelige ogen. Dat is wel fijn natuurlijk, want ik heb echt bizar gevoelige ogen dus ik moet goed oppassen of het product oftalmologisch is getest.

Het product komt met een inhoud van 15ml. Wat toch redelijk veel is voor een oogcrème.

ALLE INGREDIËNTEN

Aqua (water), Centaurea Cyanus Flower Water (korenbloemenwater), Glycerin (glycerine), Undecane, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojoba-olie), Cetearyl Alcohol, Candelilla Cera (candelillawas), Tridecane, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Mica, Benzyl Alcohol, Titanium Dioxide (titaniumdioxide), Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Myristyl Glucoside, Orbignya Oleifera Seed Oil (babassu-olie), p-Anisic Acid, Salicylic Acid (salicylzuur), Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice (aloë-veragel), Sodium Phytate, Tocopherol (vitamine E), Parfum, Medicago Sativa Extract (alfalfa-extract), Linalool, Citronellol, Buddleja Davidii Extract (buddleja-extract), Plantago Lanceolata Leaf Extract (weegbree-extract), Sambucus Nigra Flower Extract (vlierbloesemextract), Thymus Vulgaris Extract (tijmextract), Malva Sylvestris Flower Extract (groot-kaasjeskruidextract), Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Bud Extract (rode-druifextract), Limonene, Alcohol, Arginine.

Ik lees heel veel fijne ingrediënten. Waaronder korenbloemenwater, jojoba-olie, babassu-olie, aloë-veragel, vitamine E, vlierbloesemextract, tijmextract en rode-druifextract. Ik vind het wel een beetje jammer dat er alcohol en parfum in zit maarja.

IMG_0622

Het komt gewoon in een pompje en het is een witte crème. Het enige wat ik zoek in een oogcrème is dat het mijn ogen hydrateert en mij een wat meer wakker gevoel geeft. Ik breng het twee keer per dag aan: wanneer ik net wakker ben geworden en net voor het slapen gaan. Ik breng het aan met mijn ringvingers, omdat mijn ringvingers automatisch wat zachter het product aanbrengt. Ik klop het zachtjes rondom mijn ogen langs het jukbeen en het wenkbrauwbot.

CONCLUSIE

Ik ben er tot nu toe wel tevreden over, maar het doet niks bijzonders. Het doet wel gewoon zijn werk en dat is dus dat het mijn ogen hydrateert, maar dat was het ook. Het vermindert niet je rimpels of lijntjes..Het is een simpel product dus met weinig poespas. Zou ik het opnieuw kopen? Nee. Heb ik er spijt van? Nee en ik zal het gewoon gebruiken totdat het opgaat.

Heb jij ervaring met deze oogcrème? Wat is jouw mening erover?

Bedankt voor het lezen en tot snel weer!

cropped-header21.jpg

Comments

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge