Waar ben ik allemaal mee bezig?

Daar ben ik weer en terug van weggeweest. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik al een redelijk lange tijd niet meer actief geweest op mijn blog. Ik had het druk met mijn baantje, ik maakte absurd lange uren en dagen. Na werk was ik simpelweg kapot. Maar nu begin ik met een nieuw hoofdstuk in mijn leven, dus heb ik besloten om vandaag eventjes te laten weten hoe het allemaal gaat, waar ik mee bezig ben en waarom de sitenaam is veranderd.Ik ben sinds eergisteren begonnen met een nieuw hoofdstuk in mijn leven: afstuderen. Wauw afstuderen..Ik zit in het vierde jaar van HBO Bouwkunde en het einde is nabij. Het was zeker niet makkelijk om een stageplek te vinden, want ik heb er 9 maanden over gedaan, waardoor ik een half jaar vertraging ben opgelopen. Of het bedrijf was niet goed of mijn school vond mijn onderwerpen niet goed blablablabla. Ik heb eindelijk een bedrijf gevonden, waar ik een goed gevoel bij heb en dat vind ik heel spannend. De eerste dag was ik ook enorm nerveus en ook *applaus voor mezelf* een half uur te laat. Gelukkig zijn de medewerkers hier heel vriendelijk, dus heb ik geen problemen gehad.

Mijn stageplek ligt in Nieuwegein en ik woon in Rotterdam, dus het is een redelijk stukje rijden. Ik ben nu op dag 3 en ik voel me al stuk beter dan gister en eergisteren bij elkaar. Ik voelde me namelijk uitgeput en de tijden zijn zo vroeg vergeleken wat ik eerst had bij Happy. De tijden zijn van 08:00-16:30, wat misschien niet heftig zou zijn als ik niet zo ver van mijn stage af woonde. Het is namelijk tijdens de spitstijden en dat maakt mijn reis drie keer langer dan het hoort te zijn blech. Maar vandaag had ik het lekker rustig op de weg en was ik daardoor een half uur eerder aanwezig, dus ga ik vandaag lekker om 16:00 weg en dan hopelijk ga ik wat minder van die file meekrijgen.

Het is voor mij heel vreemd geworden dat ik opeens in de avond ”vrij” ben. Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek, had ik besloten om maar fulltime te gaan werken want ik had verder niks te doen. Ik werk al 1,5 jaar in de horeca, dus dan maak je de avonden nooit mee en ben je niet eerder dan 23:00 uur klaar. Nu leef ik een ”simpel” kantoorlife en dat voelt toch wel vreemd aan. Ik vind het super fijn, want ik kan eindelijk thuis eten en met mijn moeder een babbeltje maken, maar ik voel me ook aan de ene kant nutteloos en alsof ik op dat moment eigenlijk iets beters te doen heb. Het zal wel uiteindelijk gaan wennen hoop ik.

Hoe leuk het is dat ik eindelijk een stageplek heb gevonden en eindelijk kan afstuderen, vind ik het allemaal toch wel een beetje spannend. Ik zit in een gloednieuwe omgeving, in een gigantisch gebouw dat vol zit met mensen die veel verder zijn in hun leven. Ik voel me een beetje een klein kindje hier. Iedereen is wel heel vriendelijk, maar ik zelf ben gewoon absurd en irritant verlegen. Zo ben ik totaal niet met mijn collega’s bij mijn bijbaantje, dus ik denk dat ik me hier iets meer geïntimideerd voel. De overgang is toch wel wat heftiger dan ik had verwacht, maar ik ben er optimistisch over en het voelt goed dat ik eindelijk weer een stapje verder ben gekomen bij mijn doel.

Ik heb de websitenaam veranderd, omdat ik niet meer dezelfde persoon ben als 3 jaar geleden. Ik ben bezig met een nieuw hoofdstuk in mijn leven en het voelde goed om van naam te veranderen. Nu ik een wat rustigere schema heb, hoop ik dat ik wat meer artikelen kan schrijven en video’s kan maken, want dat blijft iets waar ik zoveel plezier uit haal. Dus het is tijd om alles weer op te pikken en vooral te genieten van wat er allemaal op mijn pad komt te staan!

Ik spreek jullie snel weer

cropped-header21.jpg

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge