Zoeva Vegan Face Set

Al bijna een half jaar aas ik op de kwasten sets van Zoeva. Ik heb zo veel goede verhalen gelezen over deze kwasten en heb ze dan ein-de-lijk besteld. Maar, zijn ze wel zo goed als dat ze zeggen?

Zijn ze wel zo goed als dat ze zeggen? BETER ZELFS. Ik heb de set Vegan Face set gekocht op www.zoeva.de (klik hier voor de link). Deze set kost €55,00 (exclusief 5,50 verzendkosten). Ik heb deze set gekozen, omdat ik de kwasten voor mijn make-up het belangrijkste vind. Als deze set mij goed bevalt (wat hij dus doet), wil ik nog de compete eye set aan gaan schaffen (klik hier voor de link). Ik ga de kwasten één voor één beschrijven en uitleggen waar ik ze voor gebruik en hoe ik die ervaar. Have fun!

104/Buffer

Wat Zoeva zegt over deze kwast: 104 Buffer: Apply and blend foundation, powder and mineral makeup.

Dit is DE kwast die iedereen moet hebben. Het is een kwast voor het aanbrengen van je foundation. Het is een kwast met korte, stevige haren. Dat vind ik erg belangrijk, omdat je niet wilt dat de foundation onder aan de kwast gaat zitten en daardoor veel foundation verspilt.

Zoals je op de foto hier boven en onder kan zien zijn de haartjes niet te lang en niet te kort. Op de onderste foto druk ik met mijn duim hard op de haartjes en ze verbuigen dus niet. Dit vind ik erg prettig, want dat betekend dat dit op je gezicht, terwijl je de foundation aan het aanbrengen bent, dus ook niet gebeurd.

Verder had hij van mij wel iets groter mogen zijn, scheelt tijd, maar deze kwast is naar mijn mening echt fantastisch.

 106/Powder

Wat Zoeva er over zegt: 106 Powder: Apply loose and pressed powder.

Deze kwast vind ik het minste van de kwasten set. Het is bijvoorbeeld een kwast voor poeder na je foundation aan te brengen, zodat je foundation goed blijft zitten en je huid niet gaat glimmen. Persoonlijk heb ik daarvoor liever een grotere kwast, zodat ik in vijf bewegingen het op mijn wangen, kin, neus en voorhoofd aan kan brengen.

Zoals je kunt zien is deze kwast dus niet erg groot van formaat. De haartjes zijn lang waardoor het ook snel ombuigt als je het aanbrengt op je gezicht. Je kunt dus niet veel poeder op de kwast brengen en zult dus zo’n tien keer de kwast moeten gebruiken, voordat je de poeder over heel je gezicht aan hebt gebracht. Ik denk dat ik deze kwast in mijn make-up tas ga doen en deze ga gebruiken voor het bijwerken van mijn poeder. Dat doe ik namelijk niet over heel mijn gezicht, maar meer over de plekken die snel gaan glimmen zoals mijn neus en voorhoofd.

102/Silk Finish

Wat Zoeva hier over zegt: 102 Silk Finish: Apply foundation evenly.

Deze kwast vind ik persoonlijk een beetje overbodig in deze set. Zoals ik al beschreven heb ben ik ontzettend fan van de 104 Buffer brush, die ook voor het aanbrengen van foundation is. Die is beter en groter en dus makkelijker.

 128/Cream Cheek

Wat Zoeva er over zegt: 128 Cream Cheek: Apply cream and powder blush.

Doordat de kwast schuin is afgesneden kan je op een hele mooie manier de blush aanbrengen. Dit zorgt er voor dat je ook echt alleen de blush aan brengt waar je dat wil.

110/Face Shape

Wat Zoeva hier over zegt: 110 Face Shape: Contour the face shape with cream and powder products.

Deze kwast is a-ma-zing. Voorheen contourde ik met een kwast van Real Techniques en het nadeel wat ik ondervond, was dat het best streperig werd. Hierdoor ging ik er altijd met een grotere kwast overheen om het goed te blenden en de strepen weg te vagen. Op een of andere manier doet deze kwast dat zelf al, ondanks dat de vorm toch best wel op die van Real Techniques lijkt (contour brush). 

142/Concealer Buffer

Wat Zoeva zegt: 142 Concealer Buffer: Apply and blend concealer.

Deze kwast, ik ben bijna blijer met deze kwast dan de 104/Buffer kwast. Ik heb twee concealer kwasten al in mijn bezit en deze zijn allebei plat, dus een beetje zoals de platte foundation kwasten maar dan in het klein. Ik was dus erg nieuwschierig naar een Concealer Buffer kwast. 

Waarom worden er uberhaubt nog platte concealer kwasten gemaakt??? Deze kwast is geweldig! Het is zo ontzettend zacht en voelt zo prettig aan onder bijvoorbeeld je ogen.

Stiekem ga ik ook wel eens met de kwast over heel me gezicht, omdat hij zo ontzettend zacht is…

Zodra ik concealer heb aangebracht onder bijvoorbeeld mijn ogen, blend ik deze uit met deze kwast. Dit doe ik door ronde bewegingen te maken. Serieus, wat deze kwast aanraakt wordt gelijk vervaagd. Je ben ontzettend snel klaar en het resultaat is zo mooi! Buiten dat het dus zachter is dan zo’n platte concealer, werkt het dus ook stukke beter.

Je kan het vergelijken met een platte foundation kwast en een buffer kwast voor je foundation. Een buffer kwast werkt ook beter, omdat je het met een platte kwast meer in je huid duwt en strepen krijgt. Zo ook met deze kwast, hij vervaagt het zo mooi in je eigen foundation en het gaat veel sneller. A-MA-ZING.

Buiten de kwasten, krijg je bij deze set ook een soort tasje waar je ze in zou kunnen bewaren. Dit is onder andere ook een rede waarom ik deze set besteld had.

Ik ben verliefd. Ik wil gelijk alle kwasten hebben en kan niet wachten om de volgende set aan te schaffen (ik denk dat ik dat volgende maand ook ga doen).

Mijn favoriete kwasten uit deze set zijn:

– 104/Buffer

-110/Face Shape

-142/Concealer Buffer

De prijzen per stuk zijn:

102 Silk Finish: €10,50 104 Buffer: €12,50 106 Powder: €10,50 110 Face Shape: €8,80 128 Cream Cheek: €10,50 142 Concealer Buffer: €7,50 Make-up tasje: €12,80

Stel je zou dit allemaal los bestellen kom je uit op: €73,10 (exclusief 5,50 verzendkosten). Dus die €55,00 is zeker wel een goede deal!

Nu vind ik sommige kwasten dus wat minder goed dan de andere en die favorieten raad ik dus echt heel erg aan, want het maakt je make-up zo veel mooier en makkelijker aan te brengen!

Zou jij deze set aanschaffen?

 

cropped-header21.jpg

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge